Bijeenkomst Wonen met zorg voor kinderen met een beperking

Op 16 april organiseert Belangenvereniging Sien samen met Steunpunt Mantelzorg Houten een bijeenkomst over Wonen in het kader van Je kind wordt 18, wat moet je regelen?

Elk jaar organiseren Belangenvereniging Sien en Steunpunt Mantelzorg Houten van een aantal bijeenkomsten over verschillende thema’s die spelen rondom de meerderjarigheid van je kind met een beperking. U bent van harte welkom!

Wat als je kind met een beperking meerderjarig wordt?
Er komt veel op je af als je kind met een beperking meerderjarig wordt. Wat betekent dat voor jou als ouder? Wat moet je allemaal regelen? Waar kun je terecht en wat heb je nodig? Sien en Steunpunt Mantelzorg helpen je graag op weg en organiseren daarom voor ouders en verwanten diverse themabijeenkomsten.

Bijeenkomst Wonen
Als je kind 18 wordt, moet je na gaan denken over de toekomst. Daar hoort ook wonen bij. Misschien is dat nu actueel of is het iets wat op een later plan staat. Het is sowieso goed om je tijdig te oriënteren op alle mogelijkheden die er zijn. Hoe het procedureel werkt en wat wonen en ondersteuning financieel betekent.

Op 16 april vertellen we je er graag meer over! Tijdens deze avond zullen ook verschillende zorgaanbieders uit de regio wat vertellen over hun aanbod, zoals Abrona, Ons mooie huis, Philadelphia, Profilazorg, Reinaerde en Zomozorg.
Fijn om zo meer zicht te krijgen én de kans te hebben op deze avond mensen van deze organisaties persoonlijk te spreken.

Een avond met veel zinvolle informatie voor ouders of verwanten van iemand met een verstandelijke beperking!

Er worden in 2024 meer bijeenkomsten georganiseerd met aandacht voor specifieke thema’s rondom meerderjarigheid zoals: seksualiteit, werk- en dagbesteding en erfrecht en beschermingsmaatregelen. De data zijn:

  • 16 april   Wonen
  • 21 mei    Seksualiteit
  • 1 okt       Wajong en participatiewet
  • 19 nov    Erfrecht en beschermingsmaatregelen.

Aanmelden 
Wil je één of meerdere interessante avonden bijwonen? Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar jolanda@sien.nl

  • dinsdag 16 april 2024

  • 19:30 tot 22:00

  • Huis van Houten (boven de bibliotheek aan het Onderdoor) op de eerste verdieping (Ingang via de zijdeur!)