Huishoudelijke hulp voor mantelzorgers

De gemeente Nieuwegein ondersteunt en ontlast mantelzorgers die in Nieuwegein wonen met subsidie voor schoonmaakdiensten. Je krijgt hulp bij het schoonmaken van je eigen huis, zodat jij meer tijd en energie overhoudt voor het zorgen voor je naaste.

18 uur schoonmaakhulp met eigen bijdrage

Je kunt via de knop hieronder een aanvraag indienen voor maximaal 18 uur schoonmaakdiensten in 2024. Minder uren aanvragen mag ook. Je betaalt een eigen bijdrage van € 9,00 per uur. Het maximum aantal aangevraagde uren geldt voor het gehele kalenderjaar.
Je mag zelf in overleg met het schoonmaakbedrijf bepalen hoe je de uren in wilt zetten. Bijvoorbeeld het aantal uren hulp per week, uitgestrekt over een aantal weken.

Voorwaarden

 • Je komt alleen in aanmerking voor deze ondersteuning als je als mantelzorger bent ingeschreven bij Mantelzorg Nieuwegein.
 • Dit aanbod van de gemeente Nieuwegein geldt alleen voor mantelzorgers die in Nieuwegein wonen. Degene voor wie je zorgt hoeft niet in Nieuwegein te wonen.
 • De schoonmaakactiviteiten moeten plaatsvinden op het adres van de mantelzorger. Je mag de uren dus niet inzetten om het huis van degene voor wie je zorgt schoon te laten maken. De schoonmaakhulp is echt voor jou en jouw huis bedoeld.

Procedure

Het door jou ingevulde formulier komt eerst bij het steunpunt en wordt daarna doorgestuurd naar de WMO administratie van de gemeente Nieuwegein. Daar wordt gecontroleerd of je gegevens kloppen en of je niet al eerder een aanvraag in 2024 hebt ingediend.

Als de WMO administratie van de gemeente je aanvraag goedkeurt, stuurt zij het formulier door naar het schoonmaakbedrijf van je keuze.

Het schoonmaakbedrijf neemt vervolgens contact met je op voor het inplannen van hun diensten. Heb je twee weken na je aanvraag nog niets gehoord van het schoonmaakbedrijf? Neem dan rechtstreeks contact op met het schoonmaakbedrijf van je keuze.

Schoonmaakorganisaties

Je hebt de keuze uit de volgende zorgaanbieders:

 • Docura Thuiszorg – Geen lange wachtlijsten, maar snel de hulp regelen die u nodig heeft. Cliënten staan centraal.
  www.docura.nl – 030-227 07 65
 • Stichting Zorgplatform Geranós – Leef uw leven, wij geven u passende ondersteuning.
  www.zorgplatform-geranos.nl – 030-687 70 55
 • Miep B.V – Het zonnetje in huis
  https://miep.nu/huishoudelijke-hulp – 0111-410 009
 • Vierstroom Hulp Thuis – Momenteel (april ’24) geen wachtlijst in Nieuwegein voor huishoudelijke hulp.
  www.vierstroom.nl – 088-400 32 00.
 • BetuweZorg – Hartverwarmende Thuiszorg
  www.betuwezorg.nl – 088-800 99 99
 • Tzorg – Aangenaam thuis wonen
  www.tzorg.nl – 088-002 55 00