Mantelzorg en wonen

Woningaanpassing

Zijn er in het huis van degene waar je voor zorgt aanpassingen nodig? Je kunt dit zelf regelen en bekostigen. Maar vaak is ook ondersteuning en vergoeding via de gemeente of (soms) de zorgverzekeraar mogelijk.

Neem contact op met Geynwijs, wanneer je wilt onderzoeken of de aanpassingen via de gemeente kunnen lopen.

Wooncoach

De gemeente Nieuwegein vindt het belangrijk dat inwoners een passende woning hebben, ook als er zorg of hulp nodig is. De wooncoach kan mensen daarbij op weg helpen. kijk hier voor meer informatie.

Verhuisadviseur

Denk je erover te verhuizen naar een andere woning, die beter past bij je (mantelzorg)situatie? En ben je 55 jaar of ouder en woonachtig in Nieuwegein? Misschien dat de verhuisadviseur met je mee kan denken en kan helpen bij het maken van de juiste keuze.

Dichter bij elkaar gaan wonen

Zorg je als mantelzorger voor iemand die niet bij je in de buurt woont? En overweeg je dichter bij elkaar te gaan wonen? Dit heeft voor- en nadelen. En vaak ook financiële consequenties.

Lees op de website van MantelzorgNL over de voor- en nadelen en gebruik het stappenplan voor het maken van de juiste keuzes. Ook krijg je er uitleg over de verschillende mogelijkheden: inwoning, mantelzorgwoning, kangoeroewoning, wonen met urgentie en medehuurderschap.