Is er bij jou thuis iemand ziek?

Ben jij ook een jonge mantelzorger? Ben je tussen de 8 en 25 jaar? En is er bij jou thuis iemand lang ziek, gehandicapt, verslaafd, in de war of depressief? Maak je je daarover soms zorgen? Moet je thuis vaak meehelpen? Of zorg je vaak voor je familielid? Dan ben jij een jonge mantelzorger!

We helpen je graag

Dat zorgen voor een ander (of je zorgen maken om die ander….) is soms best pittig. Zeker in combinatie met school of opleiding, hobby’s, sport en je vrienden.

Heb je vragen over het zorgen voor die ander? Of wil je eens een keer je verhaal doen? Of leeftijdgenoten spreken die hetzelfde meemaken? Neem dan contact op met de medewerkers van Mantelzorg Nieuwegein. Je kunt ons bellen, appen en mailen.

Uitjes en mantelzorgmaatje

Een paar keer per jaar organiseren we een uitje of activiteit voor jonge mantelzorgers. Jij zorgt altijd voor een ander of staat altijd maar klaar en verdient het ook dat er af en toe iets speciaal voor jou georganiseerd wordt.

Daarnaast zijn er ook mantelzorgmaatjes. Dat zijn jonge mensen die zelf ook jonge mantelzorger zijn geweest en in een soortgelijke situatie hebben gezeten als jij. Die dus weten wat je meemaakt. Als je wilt, kunnen we je koppelen aan zo’n maatje. Waarmee je af en toe afspreekt, leuke dingen doet en het hebt over de leuke en minder leuke dingen van het mantelzorgen. Deze maatjes hebben we niet zelf maar we werken hiervoor samen met onder andere Handje Helpen.

Schrijf je in

Als je je inschrijft bij ons, krijg je regelmatig een nieuwsbrief met informatie. En we informeren je over de activiteiten die we speciaal voor jou en de andere bij ons ingeschreven jonge mantelzorgers organiseren.

Inschrijven kost niets en je doet het op deze pagina.

Meer informatie

Meer lezen over jonge mantelzorgers? Kijk dan hier.