Goed nieuws voor studenten die mantelzorg verlenen!

Met een aangenomen motie wordt er nu meer ruimte gecreƫerd voor deze groep om hun studie af te stemmen op hun zorgtaken. Dit vergroot de toegankelijkheid van opleidingen voor studenten die naast hun studie tijd moeten besteden aan mantelzorg.

Kijk voor meer informatie op: https://www.eerstekamer.nl/wetsvoorstel/36136_wet_leeruitkomsten_hoger

ECIO | Expertisecentrum Inclusief Onderwijs, MantelzorgNL, JMZ Pro en de Strategische Alliantie Jonge Mantelzorg zijn blij met dit goede nieuws en werken samen aan erkenning en ondersteuning van studerende mantelzorgers!

Wil jij als onderwijsprofessionals ook studerende mantelzorgers ondersteunen? Maak dan gebruik van ons ondersteuningsmodel voor studerende mantelzorgers! Dit model biedt handvatten voor zowel de jonge mantelzorgers als voor de onderwijsinstelling. https://ecio.nl/nieuws/nieuw-modelovereenkomst-voor-studerende-mantelzorgers/

Sluit ook aan bij het ExpertiseLab Jonge Mantelzorgers!

Het ExpertiseLab Jonge Mantelzorgers is een levendig netwerk dat bestaat uit professionals die werkzaam zijn in onderwijs, zorg of overheid. Het netwerk heeft als maatschappelijk doel om de positie van jonge studerende mantelzorgers te verbeteren: https://ecio.nl/expertiselab-jonge-mantelzorgers/

#NietTeMissen #MeerDanJeDenkt #jongemantelzorgers #studentenwelzijn #inclusiefonderwijs

BRON: ECIO

Andere interessante nieuwsberichten:

Automatisch dubbele kinderbijslag voor ouders van kinderen met een Wlz-indicatie vanaf 1 juli 2024

Ouders van kinderen die veel extra zorg nodig hebben ontvangen vanaf 1 juli 2024 automatisch dubbele kinderbijslag. Ook kan de dubbele kinderbijslag met terugwerkende kracht van 6 maanden worden toegekend.

Lees verder

Stop met het eisen van een mantelzorgverklaring; Tweede kamer steunt oproep aan Kabinet

De Tweede kamer roept het huidige en toekomstige kabinet op om met gemeenten in gesprek te gaan over het stoppen met het eisen van een mantelzorgverklaring.

Lees verder