Website MantelzorgNL vertaald in Arabisch, Turks, Farsi en Mandarijn

MantelzorgNL is de landelijke vereniging die opkomt voor iedereen die zorgt voor een naaste. Zij geven mantelzorgers veel informatie via hun website en de mantelzorg(telefoon)lijn.

De informatie op de website is nu ook toegankelijk voor mensen die de Nederlandse taal niet goed machtig zijn en als mantelzorger wel hun weg moeten vinden in het Nederlandse zorg- en welzijnsysteem. Delen van de website zijn daarom vertaald in het MandarijnFarsiTurks en Arabisch. Via het icoontje met ‘NL’ rechtsboven, kom je op deze sites terecht.

Je vindt op deze sites in de verschillende talen informatie over wat mantelzorg is, hoe pgb werkt en wat voor zorg- en ondersteuning er voor mantelzorgers is. Maar ook over wonen en waar je hulp kunt regelen als de zorg te zwaar wordt.

Er zijn ook animatiefilmpjes waar informatie over mantelzorg in verschillende talen wordt uitgelegd. En je kunt ervaringsverhalen lezen van Turkse en Marokkaanse mantelzorgers.

Klik op de linkjes per taal hierboven in de tekst of klik hier voor de website van MantelzorgNL. Via het icoontje met ‘NL’ rechtsboven, kom je op de vertaalde sites terecht.

Foto: MantelzorgNL

Andere interessante nieuwsberichten:

Goed nieuws voor studenten die mantelzorg verlenen!

Met een aangenomen motie wordt er nu meer ruimte gecreëerd voor deze groep om hun studie af te stemmen op hun zorgtaken. Dit vergroot de toegankelijkheid van opleidingen voor studenten die naast hun studie tijd moeten besteden aan mantelzorg. Kijk...

Lees verder

Automatisch dubbele kinderbijslag voor ouders van kinderen met een Wlz-indicatie vanaf 1 juli 2024

Ouders van kinderen die veel extra zorg nodig hebben ontvangen vanaf 1 juli 2024 automatisch dubbele kinderbijslag. Ook kan de dubbele kinderbijslag met terugwerkende kracht van 6 maanden worden toegekend.

Lees verder