Gratis Dementie Congres – Voor iedereen die te maken heeft met dementie

Voor wie?
Voor iedereen die te maken heeft met dementie: mensen met dementie zelf, naasten, mantelzorgers, zorgprofessionals, onderzoekers en beleidsmakers.

Rustruimte en extra begeleiding aanwezig
Voor mensen met dementie en hun naasten zijn er extra voorzieningen aanwezig, zoals een rustruimte en extra begeleiding.

Zowel online te volgen als op locatie
U kunt naar het congres komen op locatie of het congres online volgen. Het programma op locatie duurt van 12.00 (inloop met lunch) tot 17.00 uur en vindt plaats in NBC Congrescentrum. Het online programma loopt van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Een greep uit het programma
De middag kent een breed programma waarin onderzoekers en andere experts u meenemen in de laatste ontwikkelingen op het gebied van dementieonderzoek. Samen verkennen we wat deze nieuwe inzichten betekenen voor mensen met dementie en hun naasten en voor zorgprofessionals, nu en in de toekomst.

Zo spreken Jort Vijverberg (Amsterdam UMC) en Edo Richard (RadboudUMC) over de laatste ontwikkelingen op het terrein van geneesmiddelen en de betekenis ervan voor mensen met dementie. Sebastian Köhler (Alzheimer Centrum Limburg) deelt de laatste inzichten over risicoreductie van dementie, gedragsverandering en wat we zelf kunnen doen. Minister van VWS Conny Helder neemt ons mee in het belang van de Nationale Dementiestrategie om samen een brug te slaan tussen de wetenschap, het beleid, de zorgwereld en het dagelijks leven van mensen met dementie en hun naasten.

Praktische informatie

  • Zowel online te volgen als fysiek te bezoeken
  • Tijden congres op locatie: 12.00 (inloop met lunch) – 17.00 uur
  • Online tijden: 13:00 – 17:00 uur
  • Kosten: gratis

Wie organiseert het congres?
Het congres wordt georganiseerd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in samenwerking met ZonMw en Alzheimer Nederland.

Meer informatie
Voor meer informatie klikt u op deze link.

Aanmelden
Via deze link kunt u zich registreren.
Het is belangrijk dat u aan ons doorgeeft of u fysiek aanwezig wilt zijn in het NBC Congrescentrum te Nieuwegein of het programma liever online volgt. Alleen dan rekenen wij op uw komst.

  • maandag 15 april 2024

  • 13:00 tot 17:00

  • NBC Congrescentrum Nieuwegein EN Online te volgen