Dag van de mantelzorg 2023

Elk jaar op 10 november is het de Dag van de Mantelzorg, een landelijke activiteit om mantelzorgers te bedanken voor hun goede zorgen.

Traditiegetrouw organiseert Mantelzorg Nieuwegein voor haar ingeschreven leden op een zaterdag rond die datum een leuke dag. Dit jaar is dat op zaterdag 4 november.

Op die dag zetten we jou, de mantelzorger in het zonnetje! Jouw goede zorgen zijn van grote waarde.

Informatiemarkt

Na een zeer geslaagde dag vorig jaar zijn wij blij dat wij je dit jaar weer kunnen uitnodigen op het Cals College Nieuwegein (Vreeswijksestraatweg 6a) voor een informatiemarkt. Een breed scala aan organisaties staat voor je klaar om te vertellen wat zij voor je kunnen betekenen. Daarnaast organiseren wij weer leuke activiteiten, kan je genieten van een heerlijke stoelmassage en ook de inwendige mens wordt niet vergeten. Je kunt binnenlopen tussen 11:00 uur en 15:00 uur.
Indien je met de auto komt, navigeer dan naar Brinkwal of Merweplein, hier kan je op die dag en dat tijdstip gratis parkeren.

Mantelzorgwaardering

Als je zorgt voor iemand die in Nieuwegein woont, kom je in aanmerking voor de mantelzorgwaardering van de gemeente Nieuwegein. Deze wordt  uitgereikt in de stand van de gemeente op de informatiemarkt. Klik op onderstaande knop om er meer over te lezen.

Vragen?

Heb je vragen over de Dag van de Mantelzorg of de mantelzorgwaardering? Neem gerust contact met ons op om te overleggen.

Uitnodiging van de gemeente

Mantelzorgers die voor 1 oktober stonden ingeschreven bij het steunpunt mantelzorg ontvingen onderstaande brief:

Geachte heer of mevrouw,

U staat bij het Steunpunt Mantelzorg Nieuwegein ingeschreven als mantelzorger. Als mantelzorger vervult u een belangrijke en vaak onmisbare taak. Gemeente Nieuwegein wil u graag bedanken voor uw onschatbare inzet. 

Daarom organiseert het Steunpunt Mantelzorg Nieuwegein voor u op zaterdag
4 november 2023 de Dag van de Mantelzorg. Deze dag wordt gehouden in het Cals College, Vreeswijksestraatweg 6a te Nieuwegein. Er is een grote informatiemarkt georganiseerd over ondersteuningsmogelijkheden op het gebied van zorg en welzijn. Daarnaast zijn er ook diverse leuke activiteiten zoals stoelmassage, proeverijen en nog veel meer. U en uw naaste zijn tussen 11.00 uur en 15.00 uur van harte welkom.

Op deze dag wordt ook de mantelzorgwaardering uitgereikt in samenwerking met Steunpunt Mantelzorg. Om in aanmerking te komen voor de cadeaukaart moet u aan enkele voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden en andere belangrijke informatie kan u teruglezen op de website www.mantelzorgnieuwegein.nl. Wij raden u aan deze website aandachtig door te lezen.

Volgens onze gegevens heeft u «WEL/GEEN» recht op de cadeaukaart.
Op vertoon van uw geldige legitimatiebewijs kan u de cadeaukaart in ontvangst nemen.
 

Wij wensen u veel plezier op de dag van de mantelzorg en met uw mantelzorgwaardering.

Namens gemeente Nieuwegein,

Marieke Schouten
Wethouder