Automatisch dubbele kinderbijslag voor ouders van kinderen met een Wlz-indicatie vanaf 1 juli 2024. En toekenning met terugwerkende kracht van 6 maanden.

Voor ouders van kinderen met een intensieve zorgbehoefte is er een verdubbeling van de kinderbijslag. Zij geven extra zorg aan hun kind en maken ook meer kosten. De dubbele kinderbijslag ondersteunt ouders daarbij

Uit onderzoek blijkt dat ouders de aanvraagprocedure van de tegemoetkoming ingewikkeld vinden met niet-gebruik als gevolg.
Daarom heeft het kabinet besloten om dubbele kinderbijslag intensieve zorg makkelijker te maken.

Per 1 juli 2024 ontvangen ouders van kinderen met een Wlz-indicatie de dubbele kinderbijslag automatisch.
Ook is het mogelijk gemaakt de dubbele kinderbijslag met 6 maanden terugwerkende kracht toe te kennen.

Zo wordt er rekening gehouden met het feit dat het aanvragen van dubbele kinderbijslag niet het eerste is waar ouders van kinderen met intensieve zorgbehoefte aan denken. En wordt beperkt dat zij geld mislopen.

De wetswijziging moet per 1 juli 2024 ingaan.

Bron: Pont Zorg & Sociaal

Andere interessante nieuwsberichten:

Goed nieuws voor studenten die mantelzorg verlenen!

Met een aangenomen motie wordt er nu meer ruimte gecreƫerd voor deze groep om hun studie af te stemmen op hun zorgtaken. Dit vergroot de toegankelijkheid van opleidingen voor studenten die naast hun studie tijd moeten besteden aan mantelzorg. Kijk...

Lees verder

Stop met het eisen van een mantelzorgverklaring; Tweede kamer steunt oproep aan Kabinet

De Tweede kamer roept het huidige en toekomstige kabinet op om met gemeenten in gesprek te gaan over het stoppen met het eisen van een mantelzorgverklaring.

Lees verder